maandag 22 juli 2013

Kaart Bolivia en Sucre, Andes-gebergte - vakantie Zuid-Amerika

Kaart Bolivia, steden, provincies, wegen, rivieren: VN
Bolivia heet officieel de Plurinationale Staat Bolivia. Het is een land in Zuid-Amerika met 9.775.246 inwoners (2009). De hoofdstad is Sucre en de officiële talen van het land zijn Spaans, Quechua, Aymara, Guaraní en 33 andere inheemse talen.

Bolivia grenst in het noorden en oosten aan Brazilië, in het zuiden aan Uruguay en Argentinië en in het oosten aan Chili en Peru.

Het land ligt voor een deel in het Andesgebergte en in het stroomgebied van de rivier de Amazone.

De republiek Bolivia ontleent haar naam aan Simón Bolívar. Bolivar was een Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder die aan de wieg stond van de onafhankelijkheid van de landen Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela en Bolivia.

Klimaat en vakantie
Bolivia kent verschillende klimaattypen. Het Andesplateau, dat op ongeveer. 4.000 meter boven zee ligt, heeft een hooggebergteklimaat.

De in het Andesgebied vrijwel overal optredende zonale geleding van het klimaat in tierra caliente, tierra templada en tierra fria is ook in Bolivia te onderscheiden.

In het Amazonelaagland heerst een tropisch klimaat. Bolivia kent in het zuiden woestijnachtige gebieden. Daar is de neerslag vrijwel nihil.

Populaire bestemmingen voor een vakantie in Bolivia zijn de prachtige natuur, het Andesgebergte, historische bezienswaardigheden en de steden.

Steden Bolivia
Naast de hoofdstad Sucre zijn een aantal andere grote steden in Bolivia: La Paz, Santa Cruz de la Sierra, Cochabamba, El Alto, Oruro, Tarija, Potosí, Montero, Trinidad.

Kaart steden Bolivia: CIA

Kaart Bolivia: CIA

Kaart Bolivia
Het Zuid-Amerikaanse land Bolivia grenst aan Brazilië, Uruguay, Argentinië, Chili en Peru. Het land ligt gedeeltelijk in het Andes-gebergte. De hoofdstad is Sucre.

Kaart Bolivia, steden, wegen, rivieren, reliëf, topografie: CIA