donderdag 16 augustus 2012

Kaart Colombia en Bogota, met Andes

Kaart Colombia: CIA
Colombia heet officieel de Republiek Colombia. Het is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika met 45.644.023 inwoners (2009). De hoofdstad is Bogota en de officiële taal van het land is Spaans.

Colombia grenst in het noordwesten aan Panama, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië en in het zuiden aan Peru en Ecuador.

In het noorden ligt het land aan de Caribische Zee en in het westen aan de Stille Oceaan.

Colombia is een voormalige kolonie van Spanje. De nationale feestdag van het land is 20 juli, Onafhankelijkheidsdag.

Colombia bestaat bestuurlijk uit 32 departementen en het Hoofdstedelijk District van Bogota.

Bergen Colombia
Colombia ligt voor een groot deel in het Andesgebergte. De hoogste bergen van het land zijn de Pico Cristóbal Colón (5.775 m), Pico Simón Bolívar (5.775 m), Ritacuba Blanco (5.410 m), Nevado del Huila (5.365 m), Nevado del Ruiz (5.321 m).

Klimaat en vakantie
Colombia kent in het Andesgebergte de karakteristieke driedeling in het klimaat voor de regio waarin het land ligt. Dit zijn tot 1000 meter hoogte het Tierra caliente, vochtig en heet, met een gemiddelde temperatuur van 28 °C.

Tussen de 1.000 en 2.000 meter hoogte heerst het Tierra templada, met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 23 °C. Tussen een hoogte van 2.000 en 3.000 meter heerst een Tierra fría, met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 23 °C.

In het oostelijk laagland van Colombia heerst in het westen een tropisch regenklimaat, terwijl in het oosten een savanneklimaat voorkomt.

Populaire bestemmingen voor een vakantie in Colombia zijn de steden, historische bezienswaardigheden en het Andesgebergte.

Kaart steden Colombia
Naast de hoofdstad Bogota zijn een aantal andere steden in Colombia: Medellín, Cali, Barranquilla, Cartagena, Cúcuta, Bucaramanga, Ibagué, Soledad.

Pereira, Santa Marta, Soacha, San Juan de Pasto, Montería, Villavicencio, Manizales, Bello, Valledupar, Neiva, Buenaventura.

Kaart steden Colombia: CIA

Kaart Colombia
Colombia grenst aan Panama, Venezuela, Brazilië, Peru en Ecuador. In het westen ligt het Zuid-Amerikaanse land aan de Stille Oceaan, in het noorden aan de Caribische Zee.

Kaart Colombia topografie: CIA